Fertőrákosi Lövészklub

Rólunk

Klubunk ma

Fertőrákos Soprontól 10 kilométerre, a Fertő-tó mellett található 2260 fős település. Világhírű, egyedülálló idegenforgalmi látványossága a Kőfejtő, és Mithrász szentély, melyek felújítására az elmúlt évek folyamán került sor. A Kőfejtő mögött, a hegy másik oldalán található a Fertőrákosi Lövészklub

Klubunkban kisöbű (0.22 cal) sportpuskával, pisztollyal, valamint légfegyverekkel és tradícionális íjjal való lövészetre van lehetőség, melyeket vizsgázott lövészetvezetők tartanak minden vonatkozó biztonsági előírás betartásával. Tömegsportklub lévén más sportágak gyakorlása is lehetséges (asztalitenisz stb).

Jelenleg több mint 50 tagunk van. Az év során tavasztól ősz végéig rendszeres résztvevői vagyunk több országos lőversenynek is. 

Rövid történetünk

Lövészklubunk 1969-ben alakult meg, mint MHSSZ, majd MHSZ (Magyar Honvédelmi Sport Szövetség, Magyar Honvédelmi Szövetség) tag, ezután 1992-től önálló társadalmi szervezetként van bejegyezve.

A klub első ismert vezetője Méhesi János volt, őt követte Kálmán Ferenc, Hekli Ferenc, majd 1969-től 1988 augusztusáig Kovács Sándor, azóta Fekete Zsolt áll a klub élén. 1969-ben megkezdődött és több mint 4000 társadalmi munkaórával elkészült a lőtér bekerítése, valamint az önálló klubépület, ami azóta több kisebb felújításon is átesett.

Egyesületünk a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Szövetségének tagszervezeteként működik. A Lövészklub nyitott a tömegsportra. Így várja a fiatal utánpótlás jelentkezését.

Egyesületünk tagjai rendszeresen részt vesznek versenyeken. Ezekről rendszerint éremmel térnek haza.